U zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton održana je radionica za voditelje tematskih i horizontalnih radnih skupina povodom završetka radnoga dijela treće faze izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Cilj radionice bio je konsolidirati predložene strukturne reforme, strateške projekte i provedbene mehanizme.

Resorna ministarstva su za potrebe radionice pripremili popise svih prijedloga i povezali ih s definiranim strateškim ciljem i glavnim pokazateljima. Prvoga dana radionice predstavnici ministarstava su prezentirali sažetke strukturnih reformi, provedbenih mehanizama i strateških projekata, dok su drugog dana radionice u organiziranoj raspravi, okupljeni oko razvojnih smjerova, prezentirali usklađene promjene i modifikacije stručnjacima Svjetske banke i svima prisutnima. Tijekom radionice nositelji tematskih i horizontalnih radnih skupina upoznati su s metodologijom fokus grupa, koje će u sljedećoj fazi biti potrebne za detaljniju razradu predloženih strateških projekata.

Konačan prijedlog provedbenih mehanizama, strukturnih reformi i odabranih strateških projekata očekuje se početkom srpnja.